4 μυστικά για τη σωστή business card

Μια σωστά σχεδιασμένη επαγγελματική κάρτα παρουσιάζει τη συνολική εικόνα της επιχείρησής σας – ο σχεδιασμός δεν είναι εύκολος, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχεις έναν καμβά 5 Χ 9 εκατοστά για να δουλέψεις.

Πώς μπορείτε να περάσετε το μήνυμα σε ένα τόσο μικρό χώρο;

Σαφέστατα δεν μπορείτε να περιμένετε από την εταιρική σας κάρτα να πει όλη την ιστορία για την εταιρεία σας. Αυτό που πρέπει να πετύχουμε είναι να παρουσιάζει μια επαγγελματική εικόνα για την επιχείρησή σας την οποία οι αποδέκτες θα θυμούνται.

Το χρώμα, η διατύπωση και η υφή των επαγγελματικών καρτών, έχουν άμεση σχέση με την απεικόνιση της εταιρείας σας.

Πρέπει να χρησιμοποιείτε κοινή λογική για το σχεδιασμό την επαγγελματική σας κάρτας.

Εάν η επιχείρησή σας εμπορεύεται παιδικά παιχνίδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτεινά χρώματα και λέξεις γραμμένες με πιο ανάλαφρη γραμματοσειρά. Από την άλλη, αν η εταιρία σας παρέχει υπηρεσίες χρηματοοικονομικών συμβουλών, τότε θέλετε την επαγγελματική σας κάρτα να αποπνέει επαγγελματισμό και αξιοπιστία, οπότε θα μπορούσε να είναι ασπρόμαυρη σε γκρι, μπεζ ή λευκό φόντο.

Οι επαγγελματίες γραφίστες υποστηρίζουν ότι οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να σχεδιάζουν μόνοι τους την επαγγελματική τους κάρτα. Πολλοί όμως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν έχουν άλλη επιλογή.

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Χρησιμοποιήστε το λογότυπό σας ως βάση. Πρέπει να είναι το μεγαλύτερο στοιχείο στην κάρτα.
2. Φροντίστε να είναι απλή. Μη τοποθετείτε πολλές πληροφορίες στην κάρτα.
3. Να περιλαμβάνει τα βασικά – όνομα, τίτλο, το όνομα της εταιρείας, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail και την ιστοσελίδα σας.
4. Βεβαιωθείτε ότι η γραμματοσειρά είναι εύκολα αναγνώσιμη.